:: Search ::

Monday, December 29, 2014

Di ambang 2015

Malam ini akan berlepas ke Paris. Ada 3 hari lagi untuk kita bertemu tahun baru 2015. Bila kita bercakap tentang tahun baru, masing2 akan berbicara soal azam di tahun baru. Tidak kurangnya dengan aku. Persoalannya adakah kita benar2 serius tentang apa yang kita impikan?

Semestinya ada banyak perkara yg bermain di ruang minda. Tetapi perkara yang lebih penting harus diberikan keutamaan. Aku adalah seorang yang amat memikirkan masa hadapan. Berfikir untuk kebaikan diri sendiri dan juga keluarga. Berubah sedikit demi sedikit untuk menjadi insan yg lebih baik dengan ber muhasabah dan mencari apakah kesilapan yg telah kita lakukan sebelum ini. Semoga kita menjadi seorang muslim yg lebih sempurna insyaAllah.

3 hari lagi, bertambah lah usia kita semua. Begitu cepat masa berlalu. Pejam celik pejam celik rambut semakin memutih, kulit semakin berkedut, tenaga semakin berkurangan. Bagi kita yg lalai dengan keduniaan memang teramatlah rugi.

Tahun depan adalah cabaran yang cukup besar buat aku. Sudah begitu lama berseorang dan kini tiba lah masanya untuk aku memikirkan tentang berumah tangga. Semoga niat murni aku ini dipermudahkan oleh Allah S.W.T. Amin

*Tak sabar rasanya berhari raya dengan pasangan :P