:: Search ::

Monday, April 12, 2010

Apa dah jadi...

Apa dah jadi kat aku... baru nak berbaik, baru nak jadi concern, tapi aku tersilap tulis... gara2 silap tulis tempat aku berada hari tu. Aku cuma nak bagi tau, yang aku sudah sampai di rumah. Tapi bile taip sms, kenapa kepala aku asyik fikir tempat tu, so sms yg aku tulis, instead of saying... now aku dah sampai JB, tertulis pulak now aku dah sampai **. Hancur segalanya usaha aku.

Aku memang pantang bila orang ckp aku penipu sebab aku bukan seorang penipu. Ayah dan ibu mendidik aku untuk menjadi seorang yg berguna, bukan menjadi seorang penipu. Aku betul2 marah bila orang cakap macam tu pada aku. Sekurang2 nya tanya dahulu sebelum membuat tuduhan. Aku insan yg lemah, tidak perfect. Kadang kala kita tersilap cakap, dan kadang kala kita tersilap tulis.

Sekarang aku sudah malas ambil peduli lagi. Cakap la apa yang dia nak cakap. Sekurang-kurangnya aku tidak menipu. Lebih teruk lagi ketika dia menipu aku, tapi aku tidak pernah menuduh seseorang itu menipu. Kata2 dia, cuma membangkitkan perasaan benci yang amat dasyat di dalam diri aku. Tidak akan aku maafkan sampai akhir hayat aku.

Ya Allah, ampuni dosaku. Engkau berikan aku kekuatan di atas tuduhan palsu itu. Aku insan yang lemah dan tidak sempurna. Bisa melakukan kesilapan. Engkau berikanlah aku kebahagiaan dan kejayaan di dunia mahupun di akhirat. Amin